söndag 23 mars 2014

Vårrullar i ugn

Går fort att göra och funkar att frysa. Bara att ta fram så många du behöver och tina i mikron.

Det här behöver du:

2 morötter
1 lök, gul eller röd
500 g kycklingfärs (fläskfärs, blandfärs eller vildsvin funkar också)
I burk böngroddar
1 msk sesamfrön
2 msk soja
Olja att steka i och pensla med
Filodeg, ca 12 ark

Så här gör du:

Strimla löken tunt och riv morötter grovt.
Stek färsen och blanda i lök och morötter. Låt det fräsa i ca 4 minuter.
Blanda i böngroddarna, sojan och sesamfrön. Smaka och krydda ped peppar om du vill.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta fram filodegen och ta loss ett ark, lite pilligt för den är ganska tunn. Tänk på att degen torkar ganska snabbt, så jobba fort eller lägg en handduk över de ark som väntar.
Vik arket dubbelt och lägg det med kortsida mot dig. Pensla kanterna med lite olja.
Lägg på ca en dl av fyllningen en bit från den kortsida som är mot dig, lämna 2 cm i varje sida.
Vik in långsidorna och rulla ihop till en rulle.

Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper på och pensla rullarna med lite olja. Om du vill kan du strö över lite sesamfrön, snyggt men skvätter när du äter ;).

Grädda rullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter.




Vegetaruskt budgetalternativ: byt ut färsen mot strilmlad vitkål. Lite hackad chili eller vitlök är gott i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar