söndag 23 mars 2014

Godaste chokladkakan ever...

Originalet kommer från Arlas receptsite. Genom att göra allt i en kastrull med en visp går det undan, och inte blir det mycket disk heller. Skär tunna bitar, den är riktigt mäktig ;)


Det här behöver du

150 g smör eller margarin
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
1msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

1,5 dl grädde (visp- eller matlagning-)
2 msk smör eller margarin
200 g mörk choklad


Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en pajform eller liknande med smör och häll i ett tunt lager ströbröd (då ökar chanserna att få kakan ut ur formen).
Smält smöret i en kastrull.
Ta av kastrullen från plattan och rör ner sockret med vispen. Låt svalna lite, annars blir det äggröra när du rör ner äggen.
Vispa ner äggen, ett i taget.
Häll i kakaon, vaniljsockret och mjölet och rör till smeten blir slät.
Häll smeten i formen och grädda i 20 minuter, den ska vara lite lös i mitten när du tar ut den.
Medan kakan gräddas diskar du kastrullen och vispen, och gör chokladgrädden.

Koka upp grädden och smöret. Ta av kastrullen från värmen.
Dela chokladen i rutor och lägg i några i taget och rör runt tills de smält. Lägg i några till, rör, och fortsätt tills all choklad är i smeten.

När kakan är klar i ugnen låter du den svalna en kvart och häller sedan chokladgrädden över.
Garnera med t ex rostad flagad mandel, sockerblommor eller färska bär.

Supergott med en klick vaniljglass eller vispad grädde. Vill du frysa kakan, gör det innan du dekorerar den och tina den sedan långsamt i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar