En lite kryddigare tomatsås som passar bra till lammfärsbiffar eller att hälla över en tallrik pasta.
Du behöver:
1 msk olivolja
1 msk margarin
1 schalottenlök
1 klyfta vitlök
0,5 msk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
0,5 dl vitt matlagningsvin
0,5 dl vatten
400 g krossade tomater
Salt & peppar
Gör så här:
Finhacka lök och vitlök och stek på medelvärme tills löken blir lite genomskinlig. Akta så den inte bränns, då är det bara att börja om.
Häll på paprikapulvet och cayennepeppar och låt det fräsa någon minut.
Häll på matlagningsvinet och koka bort hälften av vätskan.
Häll på vattnet, tomaterna och buljongtärningen och låt det puttra på låg värme i ca 20 minuter.
Smaka av med salt och peppar tills du är nöjd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar