Till 12 stycken behöver du:
5 dl vetemjöl3 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
2 tsk salt
0,5 dl färskriven parmesan
1,5 msk torkad oregano
100 g smält margarin (eller 1 dl flytande margarin)
3 ägg
3 dl filmjölk
0,5 dl tacosås
100 g rökt skinka eller salami
125 g mozzarella
1 tomat
12 kärnfria gröna oliver (om du gillar det)
Redskap
2 bunkarträgaffel eller kraftig slev
måttsats med dl, msk och tsk
kastrull för att smälta smör
visp
kniv och skärbräda
12 stora muffinsformar, helst lite kraftigare
muffinsplåt eller ugnsplåt
sked att pytsa upp smeten med
provsticka eller tandpetare
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet i kastrullen och låt det svalna en stund.I den ena bunken häller du vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt och parmesan. Smula ner oreganon (då sprider den sig bättre och dessutom luktar det jättegott) och blanda väl.
Knäck äggen och lägg dem i den andra bunken och vispa lätt. Blanda i filmjölken, tacosåsen och det smälta margarinet.
Strimla skinkan fint och hacka mozzarellan i små bitar. Dela tomaten och ta ur kärnorna så att du bara har den fasta delen kvar och hacka den fint. Skiva oliverna tunt och blanda ner allt i smeten. (Nej, det ser inte mysigt ut...)
Blanda innehållet i de båda bunkarna ordentligt med trägaffeln.
Sätt muffinsformarna i muffinsplåten och skeda upp smeten.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Känn efter med en provsticka om de är klara, stickan ska vara torr. Om du använder muffinsplåt tar du upp muffinsen på en gång och låter dem svalna på ett galler. Då blir inte formarna så saggiga.
När muffinsen kallnat kan du frysa dem. Ta fram så många du behöver och tina i mikron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar