fredag 22 mars 2013

Skånsk potatis

Stuvad potatis tar en stund att laga, men det är väl värt besväret. Sätter även sprätt på en halvtråkig fläskkotlett.



Till 4 personer behöver du

10 potatisar (som väger ungefär 1 kg tillsammans) av en fast sort
1 gul lök
Margarin att steka i
2 dl minigrädde
1 msk buljongpulver
1 msk soja (om du vill ha en mörkare färg)
2 tsk grillkrydda eller 2 tsk dijonsenap
Några varv med pepparkvarnen
Några dl mjölk att späda med
Ev salt (men smaka först)
Bladpersilja att garnera med

Gör så här

Skala potatisen och tärna den i centimeterstora bitar. Stek den i margarin i ca 5 minuter. Rör om då och då. Skala och hacka löken och låt den steka med några minuter.

Häll i grädden, sänk värmen på spisen och låt puttra. Krydda med buljongpulver och peppar. Häll ev i soja och grillkrydda (barnsmak) eller dijonsenap (klassiskt).

När grädden kokat in späder du med lite mjölk och rör runt. Låt det sedan puttra igen på svag värme.
Kolla med jämna mellanrum om potatisen är färdigkokt. Späd med lite mjölk då och då om det blir för klistrigt. Det är svårt att säga hur lång tid det tar, det beror på vilken sorts potatis du har och hur stora bitar du skar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar